Lil-a Restaurant
 
 
Tekelli Mah. No:1 Uçhisar 50240
Nevşehir / Turkey
Phone: + 90 (384) 219 2220
Fax: + 90 (384) 219 2444
E-Mail: info@lil-a.com.tr
   
© 2001 – 2015 LIL'A RESTAURANT
All rights are reserved to Indigo Group
Turizm ve Ticaret AS.
 
Lil-a Restaurant is a proud member of
 
 
Our main website keywords; Restaurant Cappadocia, Restaurant Kapadokya, Restoran, Alakart Restaurant Kapadokya, Alakart Restoran, Brunch Kapadokya, Catering Kapadokya, Uchisar Kapadokya, Modern Turk Mutfagi, Geleneksel Kapadokya Yemekleri, Kapadokya Lezzetleri, Kapadokya Şarapları, Yemek Dersi, Gurme, Restaurant Rezervasyon Kapadokya, Yemek Turları Kapadokya. Kapadokya.
HOME
Türkiye’nin tek Relais & Chateaux oteli unvanına sahip Museum Hotel’in alakart restoranı olan Lil’a; Türk mutfağının en güzel örneklerini, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş özel tatlarını ve Kapadokya’ya özgü geleneksel lezzetleri seçkin bir mutfak ve servis anlayışı ile misafirlerine sunmaktadır. Tartışmasız Kapadokya’nın en güzel lokasyonuna ve manzarasına sahip restoranı olan Lil’a, Türkiye’nin en önemli marka şeflerinden Murat Bozok danışmanlığında zenginleştirilen menüleri ile Anadolu mutfağının ve Kapadokya yemek kültürünün en özel lezzet yorumlamalarını dünyaca ünlü Relais & Chateaux hizmet kalitesi ile sunmaktadır.

Yüzyıllarca birçok farklı kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kapadokya, Anadolu’nun en zengin yemek kültürüne sahip bölgelerinden biridir. 20.yy‘ın başlarına kadar Kapadokya bölgesinde yüzlerce yıl birlikte yaşamış olan Türk, Rum ve Ermeniler bu zenginliğin temel taşlarını oluşturmuşlardır. Bu farklı kültürler mimari ve yaşam tarzı gibi alanların yanında, yemek alışkanlıkları ve lezzetler konusunda da birbirlerini etkilemişler ve ortaya nadide bir yemek kültürü çıkmıştır. Dünyanın en özel bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın tek konsept oteli olan eşsiz Museum Hotel’de, bu nadide yemek kültürünü Şef Murat Bozok’un eşsiz dokunuşları ile daha da geliştirerek misafirlerimize unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyoruz.

Murat Bozok hakkında;
Amerika ve Avrupa’da birçok Michelin yıldızlı restoranlarda ve ayrıca Joel Robichon ve Gordon Ramsay gibi dünyaca ünlü şeflerle önemli görevlerde birlikte çalışma şansı bulmuş olan Bozok, 2009 yılında Türkiye’ye dönerek İstanbul’da “Mimolett” isimli fine-dining restoranı açtı. “Mimolett” ile sayısız ödül alan Bozok, aynı zamanda uzun süredir Milliyet gazetesinde yeme-içme üzerine köşe yazarlığı yapmaktadır. Yeme-içme sektörünün en önemli ayaklarından bir tanesi olan aşçılık okulları ile ilgili projesini gerçekleştirmek üzere 2014 yılında 'Murat Bozok's Kitchen'ı kurdu. Murat Bozok aynı zamanda Temmuz 2015’ten itibaren Türkiye’nin tek Relais & Chateaux oteli olan Museum Hotel’in yeme-içme danışmanlığını da yapmaktadır.

Mutfağımızda Sosyal Sorumluluk;
Museum Hotel mutfağında kullanılan ürünlerin çok büyük bir bölümü yerel tarım üreticilerden ve çiftliklerinden temin edilmektedir. Böylelikle tamamen doğal yerel ürünlerin bölge halkı tarafından üretilmesi desteklenmekte ve doğal olmayan, fabrikasyon market ürünleri Museum Hotel mutfağında kullanılmamaktadır. Ayrıca Museum Hotel, kullanmakta olduğu birçok tarım ürününü yaklaşık 500 dönümlük tarım arazilerinde “İyi Tarım” yöntemleri kullanarak tamamen doğal olarak üretmektedir.