Taş Fırından ve Tandırdan | |
Tandır Kaburga Kadim bir tören yemeği olan tandırda keşkek, sekiz saat ağır odun ateşinde pişen dana kaburga ve kırmızı soğan turşusu | 1.250 TL |
Asma çubukları ile tütsülenmiş Dana Yanağı Ağır odun ateşinde uzun süre kırmızı şarap sos ile pişen dana yanağı, soğan dolması, Taşköprü siyah sarımsak dolgulu bohça mantı ile | 1.250 TL |
TavaBilinen en eski reçetesi ile geleneksel Nevşehir Tavası; güveç tavada Aladağ kuzu pirzolası ve küşlemesi, köy tereyağı, kıl biber, domates ve yöresel Topaç sarımsağı ile | 1.200 TL |
Fırın Tavuk Kemiğinde pişmiş körpe serbest gezen tavuk göğsü, kök sebzeler, turşulanmış hardal tohumu | 950 TL |
Odun Ateşinden | |
Küşleme ŞişAladağ kuzu küşlemesi, acılı patlıcan kreması, susam ve zencefilli bal sos, antep fıstığı, bebek marul, tuzlu Develi manda yoğurdu | 1.750 TL |
Kuzu Kafes İsli patatesli yer elması kreması ve ilik sos ile | 1.200 TL |
Dana Bonfile Kuzu göbeği mantarı, bebek ıspanak, Toros sediri ile tütsülenmiş ilikli kemik sosu ile | 1.750 TL |
Olta Deniz Levreği Karnabahar kreması, şalgamlı kuskus, limon köpüğü ve susamlı elma salatası ile | 1.750 TL |
Ballı Ördek Tatlı patates kreması, acılı ve mürdüm erikli yuzu sos ile | 2.200 TL |
Geleneksel Hamur | |
Keklik Mantısı Ağır odun ateşinde pişen keklik eti dolgulu bazlama mantı, Yahyalı yağ yoğurdu, bahçe domates sos ve aromatik yağlar ile | 1.250 TL |
PerevüUnutulmaya yüz tutmuş, Kapadokya’ya has bir mantı; çömlek peyniri dolgulu mantılar, reyhanlı domates sosu ve rende keçi peyniri ile | 850 TL |
%10 servis bedeli uygulanır. |