Taş Fırından ve Tandırdan | |
Tandır Kaburga kadim bir tören yemeği olan tandırda keşkek, sekiz saat ağır odun ateşinde pişen dana kaburga ve kırmızı soğan turşusu | 1.250 TL |
Asma çubukları ile tütsülenmiş Dana Yanağı ağır odun ateşinde uzun süre kırmızı şarap sos ile pişen dana yanağı, Van usulü soğan dolması, ve Taşköprü siyah sarımsak dolgulu bohça mantı | 1.250 TL |
Tavabilinen en eski reçetesi ile geleneksel Nevşehir Tavası; güveç tavada Aladağ kuzu pirzolası ve küşlemesi, köy tereyağı, kıl biber, domates ve yöresel Topaç sarımsağı ile | 1.200 TL |
Fırın Tavuk kemiğinde pişmiş körpe serbest gezen tavuk göğsü, kök sebzeler, turşulanmış hardal tohumu | 950 TL |
Odun Ateşinden | |
Aladağ Kuzu Küşleme brokoli kreması, susam ve zencefilli bal sos, bebek marul, tuzlu manda yoğurdu | 1.300 TL |
Kuzu Kafes isli patatesli yer elması kreması ve ilik sos | 1.200 TL |
Dana Bonfile kuzu göbeği mantarı, bebek ıspanak, Toros sediri ile tütsülenmiş ilikli kemik sos ile | 1.750 TL |
Olta Deniz Levreği karnabahar kreması, şalgamlı kuskus, limon köpüğü ve susamlı elma salatası ile | 1.750 TL |
Ballı Ördek acılı ve mürdüm erikli yuzu sos ile | 1.700 TL |
Geleneksel Hamur | |
Keklik Mantısı ağır odun ateşinde pişen keklik eti dolgulu bazlama mantı, Yahyalı yağ yoğurdu, bahçe domates sos ve aromatik yağlar | 1.250 TL |
Perevü (Vejeteryan) unutulmaya yüz tutmuş, Kapadokya’ya has bir mantı; çömlek peyniri dolgulu mantılar, reyhanlı domates sosu ve rende keçi peyniri (tarzı siyah) | 850 TL |
%10 servis bedeli uygulanır. |